
در این مقاله با سرویس batch برای آنالیز اپلیکیشن اندروید خود آشنا خواهید شد در ادامه با این مقاله با ما همراه باشید ما در این مقاله سعی داریم اطلاعات مفیدی را برای شما به اشتراک بگذاریم.
هنگامی که قصد انتشار اپلیکیشن اندرویدی خود را داریم قصد آنالیز آن را نیز خواهیم داشت . منظور از این آنالیز اشاره به تعداد کاربران شما , تفکیک جنسیتی و سن و سال کاربران شما , کشور هایی که کاربران شما از اپلیکیشن شما استفاده میکنند و حتی همان کاربران از کدام بخش اپلیکیشن شما بیشتر بازدید میکنند .
خب در مواقعی هم ما علاه بر نام برند گوشی کاربر اطلاعات دیگر را که با استفاده از سرویس هایی مثل فایربیس و یا سرویس داخلی مانند چشمک نمی توانیم به آن ها دست پیدا کنیم , به کمک سرویس Batch به راحتی به آن اطلاعات دسترسی خواهیم داشت .
سرویس batch قابلیت آنالیز قوی دارد که اگر نیاز به امکانات بیشتر از این سرویس دارید میتوانید پنل های مختلف را خریداری کنید.
خب برویم سراغ سرویس آنالیز Batch
نکته : batch برای api 15 به بالا قابل استفاده هست و قاعدتا همگی این شرط رو دارید چرا که در حال حاظر api 29 هست .
برای شروع لازم هست که ابتدا به سایت مراجعه کنید و پروژه ی خود را به آن معرفی کنید . قسمت اول برای زمانی هست که اپلیکیشن شما روی مارکت ها قرار دارد که باید لینک مربوط به آن را وارد کنید ولی اگر هنوز منتشر نشده آن را خالی نگه دارید .
در کادر دوم برای اپلکیشن خود نامی انتخاب کنید . و زبان مورد نظر خود را از کادر بعدی انتخاب کنید (ترجیحا انگلیسی)
و حتما در وارد کردن آیدی اپلیکیشن خود دقت کنید.
و حتما از قسمت platforn اندروید را انتخاب کنید. و در قسمت بعدی که از شما SDK مورد نظر را میخواهد باز هم اندروید را انتخاب کنید و ADD THIS APP را انتخاب کنید.
اگر قصد استفاده از پوش نوتیفیکشن batch را نیز دارید پس این گام ها را در ادامه بردارید :
قدم بعدی دریافت server api key خواهد بود که باید پروژه ی خود را به فایربیس متصل کنید . اگر وجود دارد که به راحتی به داشبورد برید و پروژه ی مورد نظر را انتخاب کنید و اگر هنوز پروژه ایی موجود نیست پس باید یک پروژه ی جدیدی را بسازید .
بعد از ان به قسمت تنظیمات پروژه مراجعه کنید Project settings و در تب Cloud Messaging می توانید Server API Key را مشاهده کنید .
در ادامه به داشبورد سرویس batch برگردید و ⚙ Settings → General را دنبال کنید و در قسمت ⚙️ Settings → Push settings آن Server API Key که از فایربیس گرفتید وارد کنید.
خب بریم سر اصل مطلب یعنی آنالیز Batch :
برای اضافه کردن این سرویس به پروزه خود مثل همیشه پروژه ی خود را در اندروید استودیو باز کنید و ابتدا به ساکن وابستگی های لازم رو به فایل های گریدل خود اضافه کنید :
build.gradle (گریدل ماژول اپتون) این خط را در قسمت دپندسی های خود اضافه کنید :
implementation 'com.batch.android:batch-sdk:1.14+'
نکته : برای دسترسی به آخرین نسخه میتونید از لینک استفاده کنید . (در حال حاظر آخرین نسخه 1.14.2 هست) .
در گام بعدی اصافه کردن جاوا 8 به پروژه ی خود هست که به این صورت انجام میشه :
در همان فایل گریدل ماژول اپ خودتون در تگ android در انتها این دو خط را اضافه کنید :
android { // ... compileOptions { sourceCompatibility JavaVersion.VERSION_1_8 targetCompatibility JavaVersion.VERSION_1_8 } }
در ادامه باید پروژه ی خود را به فایربیس متصل کنید پس طبق آموزشات قبلی در وبلاگ و با مراجعه به سایت مرجع اینکارا انجام دهید.حتما firebase-analytics را به پروژه اضافه کنید.
خب بعد از اینکه فایربیس را به پروژه اضافه کردید به کلاس جاوا ی پروژه برگردید و در کلاس Application خود این دو خط را اضافه کنید :
public class YourApp extends Application { @Override public void onCreate() { super.onCreate(); Batch.setConfig(new Config(YOUR_API_KEY)); registerActivityLifecycleCallbacks(new BatchActivityLifecycleHelper()); // You should configure your notification's customization options here. // Not setting up a small icon could cause a crash in applications created with Android Studio 3.0 or higher. // More info in our "Customizing Notifications" documentation // Batch.Push.setSmallIconResourceId(R.drawable.ic_notification_icon); } }
چرا که setConfig باید یکبار مقدار دهی و فراخوانی شود پس حتما باید در کلاس اپلیکیشن مقدار دهی شود .
برای بدست آوردن YOUR_API_KEY
باید به پروژه ی خود در سایت Batch مراجعه کنید و این مسیر Settings → Genera را دنبال کنید . شما میتوانید از kay live یا key Dev استفاده کنید.
- Dev API key: به هدف تست برای توسعه دهندگان استفاده میشود .
- Live API key: برای نسخه ی آخر و ریلیز اپلیکیشن باید استفاده شود.
در گام اخر برای اتصال اولیه پروزه به batch کافیست از پروژه ی خود خروجی بگیرید و در قسمت userbase تمامی اطلاعات گوشی و .. را مشاهده کنید .
اگر قصد دارید که از سرویس ها و امکانات بیشتر batch استفاده کنید پس به لینک های پیوست این مقاله مراجعه کنید .
برای درک بهتر استفاده از سایت batch به همراه فایربیس لطفا این ویدیو رو ببنیید .
لینک اول , لینک دوم , لینک سوم
سنا عبادی CO-Founder نویسنده مقاله
توسعه دهنده موبایل به ویژه سیستم عامل اندروید ، هم بنیانگذار اندروید ریور و در تلاش برای تحقق یک رویا..
نگارش کد بلند یا نگارش بخش عمده یک سورس کد :