
در این مقاله آموزش افزودن سرویس Firebase Crashlytics فایربیس کرش لیتیکس به سورس اندروید برای ریکورد و ذخیره سازی اطلاعات حیاتی از کرش اپلیکیشن اندروید برای برنامه نویس آن است منتشر کردیم.
نحوه افزودن Firebase Crashlytics به سورس اندروید
برنامه نویسان اندروید در طول فعالیت خود حتما همواره گرفتار این مشکل بودند که نسخه ای از اپلیکیشن رو ریلیز کردند و برای برخی کاربران اپلیکیشن با کرش مواجه شده است ، چیزی که این ماجرا را وخیم تر میکند این است که برنامه نویس اطلاعی نداشته باشد کرش به چه دلیلی رخ داده ؟ روی کدام برند گوشی هوشمند با کدام مشخصات و کدام نسخه سیستم عامل بوده و اطلاعات حیاتی دیگری نظیر این است.
خب گوگل یه راه خیلی خوب برای حل این مشکل داره . فایربیس سرویس های فوق العاده ایی داره اما همانطور که میدانید به دلیل تحریم ها از تمامی سرویس های گوگل نمیشود استفاده کرد اما سرویس Crashlytics ظاهرا تا به امروز ازاد است که به راحتی میتوانید این سرویس کاربردی را پیاده سازی کرده و به سورس اندروید خود اضافه کنید تا در اپلیکیشن نهایی اطلاعات حیاتی کرش برای کاربرانتان را در اختیارتان قرار دهد.
برای شروع سورس اندروید خود اولین اقدامی که انجام میدهید (چون ممکن هست یادتون بره) افزودن SDK Crashlytics هست بعد از آن اقدام به توسعه سورس اندروید خود کنید .
اولین مرحله داشتن اکانت رایگان در سایت فایربیس هست. نکته : از نرم افزار های تغییر IP برای ورود به اکانتتون استفاده کنید.
بعد از تعریف پروژه ی جدید در کنسول اکانتتون که با مراحلی همچون معرفی پکیج نیم اپ شما و نیز دریافت SHA-1 و گرفتن فایل google-services.json و کانفیگ سورس اندروید و فایلهای گریدل با دپندنسی های فایربیس شما اپ خود را در مرحله ی تعریف در فایربیس قرار داده اید .
در این بخش قرار هست از سرویس Crashlytics به صورت فانکشنال در سورس اندروید استفاده کنیم پس میریم سراغ کد :
نکته : اگر از کرش ریپورتر فابریک (Fabric) استفاده میکردید خود گوگل پیشنهاد میکنه که به فایربیس سوییچ کنید.
بعد از گذراندن ۲ مرحله ی زیر شما از این سرویس استفاده خواهید کرد 😀
۱.آپدیت فایل build.gradle, پروژه اتون با معرفی SDK ها و نیز ریپوزیتوری ها و پلاگین ها google-services و fabric
ب این صورت :
buildscript { repositories { // ... // Add repository maven { url 'https://maven.fabric.io/public' } } dependencies { // ... // Check for v3.1.2 or higher classpath 'com.google.gms:google-services:4.2.0' // Add dependency classpath 'io.fabric.tools:gradle:1.26.1' } } allprojects { // ... repositories { // ... // Add repository maven { url 'https://maven.google.com/' } } }
۲.در فایل build.gradle اپ خود , تغییرات زیر که شامل اضافه کردن دپندنسی firebase-core و crashlytics هست و نیز اضافه کردن پلاگین fabric و نیز google-services
هست را انجام دهیم :
apply plugin: 'com.android.application' apply plugin: 'io.fabric' apply plugin: 'com.google.gms.google-services' dependencies { // ... // Check for v11.4.2 or higher implementation 'com.google.firebase:firebase-core:16.0.7' // Add dependency implementation 'com.crashlytics.sdk.android:crashlytics:2.9.9'
تمام شد . شما می توانید با اعمال یک باگ عمدی که باعث کرش در سورس اندروید تون بشه عملکرد این سرویس را تست کنید .
با هر کرش برای شما ایمیلی حاوی دلیل کرش , کانفیگ و مشخصات گوشی که اپ شما با کرش مواجه شده و … ارسال خواهد شد . معرکست..
نکته : می توان این سرویس را کاستومایز کرد . پس به داکیومنت اصلیش مراجعه کنید.
سنا عبادی CO-Founder نویسنده مقاله
توسعه دهنده موبایل به ویژه سیستم عامل اندروید ، هم بنیانگذار اندروید ریور و در تلاش برای تحقق یک رویا..
نگارش کد بلند یا نگارش بخش عمده یک سورس کد :