
خطای Could not find Gradle 3.3 یا در نسخه های 3.0.1 اخیرا بسیار در ایمپورت سورس اندروید با آنها مواجه می شوید در این مقاله نحوه حل این خطا را می آموزید . اگر لیوان قهوه داغ خود را آماده کرده اید با ما در ادامه همراه باشید..
رفع خطا Could not find Gradle 3.3
این خطا زمانی رخ میدهد که اندروید استدیو تلاش میکند برای Sync سورس اندروید شما در هنگام ایمپورت پروژه تان در اندروید استدیو اسکریپت Gradle را از سرور دریافت کند اما بنا چند دلیل نمی تواند این کار را انجام دهد .
تست اتصال صحیح به اینترنت برای sync Gradle
ابتدا باید اطمینان حاصل کنید به اینترنت پرسرعت و یک پراکسی پرسرعت برای تغییر آی پی خود به کشوری غیر از ایران متصل هستید . زیرا به دلیل محدودیت برای کاربران ایرانی با ip ایران نمی توانید هیچ کاری را در اندروید استدیو پیش ببرید.
از عدم وجود نسخه مورد نیاز Gradle در ریپوزیتوری آنلاین آن اطمینان حاصل کنید
سپس با توجه به تغییر و تحولات اخیری که اندروید استدیو در ریلیز های خود اعمال کرده ظاهرا برای مدتی است که نسخه های بالاتر build-tools مربوط به gradle از روی دایرکتوری jfrog.org حذف شدند .
اگر در ریپوزیتوری نسخه مورد نیاز گریدل شما وجود نداشته باشد بعد از باز کردن آدرس در مرورگر با چنین خطایی مواجه می شود :
{ "errors" : [ { "status" : 404, "message" : "Could not find resource" } ] }
بعد از دریافت خطا 404 میتوانید اطمینان حاصل کنید همه چیز از سمت شما مرتب است . خب حالا کافیست یک دایرکتوری به قبل برگردید . به عنوان مثال وقتی در این تاریخ (زمانی که مقاله نوشته شده است ) آدرس https://repo.jfrog.org/artifactory/libs-release-bintray/com/android/tools/build/gradle/3.3/
را در مرورگر باز کنید می بینید که با خطای بالا مواجه می شوید . ظاهرا این نسخه از لایبرری گریدل وجود داشته است و مورد استفاده قرار میگرفته و اخیرا این نسخه حذف شده زیرا اگر نگاهی به فروم ها بیاندازید گزارشاتی از دریافت این خطا وجود دارد.
بعد از دریافت خطا بالا کافیست شماره نسخه 3.3 را از آخر ادرس حذف کنید و به ریشه ریپوزیتوری بروید و صفحه را به پایین اسکرول کنید میبینید که کلیه نسخه های فعال از ابتدا تا امروز در این لیست وجود دارند. شما می توانید به انتخاب خود یک نسخه را انتخاب کنید . البته بهتر است از آخرین نسخه موجود استفاده کنید.
برای رفع خطا Could not find Gradle چه کنیم :
کافیست به فایل Build.Gradle
خود بروید و در بخش dependencies
در مکانی که build-tools
فراخوانی شده است ، نسخه را به آخرین نسخه موجود که در ریشه ریپوزیتوری که در بالا توضیح دادیم جایگزین کنید مثلا :
classpath 'com.android.tools.build:gradle:3.0.1'
را به ( با توجه به انتخاب خودتان از لیست موجود )
classpath 'com.android.tools.build:gradle:2.3.0'
تغییر دهید .
نکته : بعد از انجام تغییرات بالا حتما از منو Build پروژه را Clean Project و سپس Make Project کنید . بعد از انجام این کارها یکی از فایل های سورس اندروید خود را باز کنید و از نوار پیغامی که ظاهر شده گزینه Sync Gradle را بزنید .
همه چیز به خوبی انجام می شود و می توانید با خیال راحت پروژه خود را در اندروید استدیو ایمپورت کنید.
علی شیرالی CO-Founder نویسنده مقاله
بنیانگذار مارکت اندروید ریور و گاهی هم گیم باز 🎮 و صد البته یه عاشق فیلمسازی 🎬 و عکاسی 📷 که چندین گام جدی هم توی این زمینه برداشته..
نگارش کد بلند یا نگارش بخش عمده یک سورس کد :