
در این مقاله نحوه بهینه سازی سورس و پروژه اندروید در اندروید استدیو را می آموزید ، با این روش حجم نهایی پروژه شما کاهش می یابد و همچنین فایل APK اپلیکیشن شما نیز روان تر و با حجم کمتری در دسترس قرار میگیرد.
گاهی اوقات وقتی که پروژه ایی در حال تکمیل شدن نهایی هست و قرار هست یک سورس اندروید اصطلاحا تمیز داشته باشیم باید سعی کنیم منابعی (Resources) هایی که اضافه کردیم ولی هیج جای سورس از آن ها استفاده نکردیم پاک کنیم . ولی خب اگر قرار هست که تک به تک این منابع را بررسی کنیم و بعد حدف کنیم هم از حوصله ی برنامه نویس خارج هست و هم وقت شمارو هدر خواهد داد.
برای این کار محیط توسعه ی اندروید استودیو از ورژن ۲.۰ به بعد گزینه ایی را قرار داده است که به راحتی میتوان این کار را انجام داد . پس در ادامه همراه باشید.
راه و روش بهینه سازی پروژه در اندروید استدیو
ابتدا بگم که منظور از منابع (Resources) چیست ؟
در این مقاله ما با منابعی که استفاده نشده ان کار خواهیم داشت . یعنی همان Unused Resources . و در کل این منابع شامل لایه ها / تصاویر / نوشته ها / اندازه ها /.. هستن . به کل فایل هایی که زیر شاخه ی res هستند.( ,…layouts, strings, drawables, colors)
برای اینکار ابتدا در خود اندروید استودیو و در همان پروژه تب Refactor را انتخاب کنید سپس Remove Unused Resources را انتخاب کنید .
بعد از انتخاب گزینه دیالوگی به این صورت باز خواهد شد :
که با زدن تیک آن میتوان تمامی @id های بلا استفاده را نیز حذف کرد.
قبل از این قابلیت راه دیگری نیز وجود داشت که الانم استفاده میشود که از طریق گریدل هست . به این صورت که فایل build.gradle خود را به این صورت اپدیت خواهید کرد :
android { ... buildTypes { release { minifyEnabled true shrinkResources true proguardFiles getDefaultProguardFile('proguard-android.txt'), 'proguard-rules.pro' } } }
یعنی Resource Shrinking به صورت اتوماتیک تمامی منابع بلا استفاده را در زمان کامپایل و بیلد پروژه حذف میکند و هم چنین تمامی منابعی که در کتابخانه هایی که در پروژه ی خود استفاده کرده اید ولی از آنها استفاده نشده است نیز حذف می کند.
به طور مثال شما از Google Play Services در اپ خود استفاده کرده اید ولی از Google Sign In استفاده نکرده اید به همین خاطر drawable ایی که برای این فیلد استفاده شده است به صورت اتوماتیک حذف می شود.
این عمل مزیت هایی از قبیل کاهش حجم فایل APK و نیز داشتن کدی تمیز را به دنبال دارد .
سنا عبادی CO-Founder نویسنده مقاله
توسعه دهنده موبایل به ویژه سیستم عامل اندروید ، هم بنیانگذار اندروید ریور و در تلاش برای تحقق یک رویا..
نگارش کد بلند یا نگارش بخش عمده یک سورس کد :